Onze nieuwe voorzitters

“We kunnen niet zonder elkaar om zo iets moois neer te zetten waar zoveel mensen plezier aan beleven.”

Afgelopen jaar is het stokje overgedragen naar onze nieuwe voorzitter en evenementenvoorzitter.
Wij gingen met ze in gesprek!

Met trots verwelkomen wij Jessica de Vries, algemeen voorzitter en Ruben Brander, evenementenvoorzitter.?

Ruben zijn start bij de Agrarische Dagen gaat al eventjes terug, sinds 2009 is hij namelijk aangesloten. “Een vriend heeft mij toen benaderd om te helpen plattegronden van de stad digitaal te maken. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan.”

Ook Jessica sluit zich inmiddels alweer drie jaar aan. “Ik kwam tijdens de sportdag van de Agrarische Dagen in contact met de organisatie. Door mijn grote affiniteit met sport werd ik direct enthousiast om aan te sluiten bij de sportcommissie.”

Maar… dit jaar vertolken ze een nieuwe rol!

Jessica: “Op dit moment vervul ik de rol van voorzitter van de sportcommissie en algemeen voorzitter van de Agrarische Dagen. Ik ben de opvolger van voormalig voorzitter Ide-Jan Woltman.”

Ruben: “Sinds dit jaar ben ik de evenementenvoorzitter. Elk evenement wat tijdens de Agrarische Dagen wordt georganiseerd valt onder een commissie. Samen met medebestuursleden, de gemeente en de Veiligheidsregio probeer ik ervoor te zorgen dat deze evenementen tot één geheel worden gebracht.”

Wanneer wij ze vragen naar hun betrokkenheid geeft Jessica aan dat iedereen binnen de Agrarische Dagen zijn kwaliteiten heeft. “Dat is dan ook de reden dat het evenement elk jaar weer als een huis staat. Zonder de inzet en betrokkenheid van ieder bestuurslid zou het nooit lukken zoiets grootst neer te zetten.”

Jessica hoopt dan ook met haar manier van aanpakken, enthousiasme en energie een meerwaarde te kunnen betekenen.

Ruben geeft aan dat de kracht van de organisatie zit in het feit dat iedereen een meerwaarde heeft binnen het team. “We kunnen niet zonder elkaar om zo iets moois neer te zetten waar zoveel mensen plezier aan beleven.”

Zijn doel als evenementenvoorzitter is om te zorgen dat de commissieleden allemaal op een enthousiaste manier zijn of haar evenementen kunnen organiseren. “Enthousiasme is dé grote drijfveer binnen deze organisatie.”

Wanneer we met Jessica en Ruben terugkijken naar grote ontwikkelingen binnen de Agrarisch Dagen is volgens Ruben het toch wel opvallend dat er in de afgelopen jaren een behoorlijk breed programma is neergezet. “Samen met onze voorgangers is hier enorm veel energie in gestoken om dit voor elkaar te krijgen. Er wordt in Franeker weer enthousiast over de Agrarische Dagen gesproken.”

Jessica vindt het vooral opvallend wat er allemaal bij komt kijken bij het organiseren van dit evenement. “Zonder de inzet en betrokkenheid van sponsoren en vrijwilligers zouden we het nooit kunnen realiseren. Hier zijn we ontzettend content mee.”

Maar als we terugkijken, kijken we ook zeker vooruit.
Welke doelen willen jullie nog bereiken?

“Los van alles ben ik iemand die probeert wat lijn in de organisatie door te ontwikkelen. Daarom zou ik graag willen realiseren dat we de stichting ‘Toekomst-proof’ maken.” Aldus Ruben.

Ruben wil proberen ervoor te zorgen dat de organisatie niet afhankelijk is van enkele specifieke personen. “Dit houdt in dat mensen die nieuw bij de organisatie komen om een functie te vervullen, redelijk snel kunnen instromen en daarbij hun eigen creativiteit kunnen omzetten in mooie evenementen.”

Jessica ziet de toekomst ook rooskleurig in. “Ik hoop dat we nog heel veel jaren een prachtig evenement kunnen neerzetten en dit kunnen blijven doen met een energieke groep mensen, waarbij iedereen in zijn eigen kracht staat.”

Afsluitend vragen wij Ruben en Jessica om de Agrarische Dagen in één woord te omschrijven. Ruben komt met het woord ENTHOUSIAST, Jessica sluit af met SAAMHORIGHEID.

Uiteraard zijn wij ook nieuwsgierig naar jullie woord??
Wat betekent de Agrarische Dagen voor jullie?
Omschrijf het hieronder in één woord.

Geef een reactie