Munten en bekers

Munten

Met speciale Agrarische Dagen munten betaal je van 20 t/m 24 september 2023 je drankjes aan de buitenbars in de stad. Ook kun je deze muntjes inleveren bij verschillende foodtrucks.

Munten koop je per 3 stuks voor € 9,- Omgerekend is het voor € 3,- per munt. De keuzes die je op de automaten zult zien zijn:

  • 3 munten voor € 9,-
  • 6 munten voor € 18,-
  • 18 munten voor € 54,-
  • 33 munten voor € 99,-

Drie locaties

Je kunt munten bestellen op twee locaties in de stad (Breedeplaats & Sjûkelân). Bij alle locaties kun je met pin betalen. Wil je toch echt met cash betalen? Dat kan alleen bij de automaten bij de Breedeplaats. Bij Cash komen meer kosten kijken (extra beveiliging, extra automaat). Je kunt betalen met cash, de muntprijs is dan 3,33- per munt.

Het zijn geen kassahokjes en er kan niet gewisseld worden. Munten zijn niet inleverbaar voor contanten.

Muntjes kun je ook volgend jaar gebruiken

Wil je ze op het einde van de avond toch inleveren? Dan kan dat ook. Je levert ze dan in bij de kassahokjes en krijgt een groot deel terug.

De munten kun je inleveren bij de kassahokjes op zaterdagavond 23 september vanaf 23.00 uur tot 01.30 uur.

Je krijgt het geld van de bekers grotendeels terug middels een tikkie. Met behulp van een QR code krijg je het teruggestort op je bank.
Je krijgt € 2,40 terug per muntje. Het terugbetalen zelf, de huur van de bekers en ook het schoonmaken ervan kost nu eenmaal geld. Met een belangrijk deel van de verkoop van de munten organiseren we de Agrarische Dagen. We hopen op je begrip.

Bekers

De Agrarische Dagen gaan voor duurzaamheid! Net als bij de PC en Hjoed yn it Park werken we tijdens deze dagen met statiegeldbekers. Zo houden we samen Franeker schoon.
Voor het eerste rondje drinken betaal je een muntje extra als statiegeld per beker. Je kunt je beker bij een volgende bestelling weer omruilen voor een volgende bestelling.

Ga je naar huis? Of wil je even geen beker? Bij de bar kun je de beker omruilen voor een munt. Meerdere bekers in te leveren? Kan ook bij de bar. De bekers kun je op zaterdagavond 23 september tot uiterlijk 01.30 uur inleveren

Je krijgt het geld van de bekers grotendeels terug middels een tikkie. Voor de transactiekosten, huur van de bekers en schoonmaakkosten wordt er een fee gerekend.

Pitchers, altijd handig voor een rondje

Naast statiegeldbekers wordt er ook gewerkt met zogenaamde Pitchers. Hier haal je 5 biertjes uit. Voor de Pitchers wordt 2 munten statiegeld gerekend. Aan de bar betaal je dus 7 munten voor een pitcher. De Pitcher kun je ook weer inleveren bij de betreffende bar.