De Foarspoed van Franeker

We beginnen de Agrarische Dagen 2019 met een “Stralende” opening op een geweldige locatie in de binnenstad.

Kom allemaal naar de grachten bij/voor het mooie, monumentale Korendragershuisje en geniet, jong of oud, vanaf 21 uur van een meeslepend theater- en muziekspektakel. Geschreven door regisseur Bart Kingma (Ried) en de band is samengesteld door Thomas Schiphof (Franeker). Ook de acteurs zullen hun stem laten horen!

We verwachten natuurlijk dat het publiek spontaan mee begint te zingen bij het horen van de bekende nummers. Niks moet en alles mag, maar pas op; het werkt aanstekelijk!

Hoor en zie wat de kracht van de “leafde” teweeg kan brengen en hoe onze 4 seizoenen zijn ontstaan. In “De Foarspoed fan Franeker” ziet u een stuk uit de Romeinse mythologie met hoofdrollen voor onder andere Ceres, Pluto en Jupiter. Namen die ons allen zo bekend voorkomen en ook terug te vinden zijn in ons eigen Koninklijk Eise Eisinga Planetarium.

Het Planetarium vormt een rode draad door de gehele AD week. Ook tijdens de opening willen we dit unieke museum onder uw aandacht brengen, om zo een steentje bij te dragen aan positieve geluiden richting de commissie die in 2022 gaat beoordelen of het Planetarium toegevoegd mag worden aan de Unesco Werelderfgoedlijst. Een titel die voor ons allen belangrijk is, die zorgt voor nog meer bezoekers naar ons prachtige Franeker!

Maar voor het zover is, telt het ook net zo zwaar mee dat onze eigen Waadhoeke inwoners weten hoe het oudste, nog werkende Planetarium van de wereld er van binnen uit ziet.

Laat u verrassen op woensdag 18 september! Een spektakel met een Agrarisch karakter, op en rond de grachten, mis het niet!

Tijd & locatie

Dag: Woensdag 18 september
Tijd:
21.00 – 21.45 uur
Locatie: Zilverstraat nabij Korendragershuisje