Rootsriders, Bob Marley tribute

Zaterdag 23 september | 20.45 – 21.45 uur

Locatie: Breedeplaats te Franeker

Één van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld
In 1984, 3 jaar na de tragische dood van Bob Marley, werd diens album Legend uitgebracht, Met meer dan 25 miljoen geregistreerde verkochte exemplaren is dit compilatie-album uitgegroeid tot één van de absolute bestsellers aller tijden. Tot op de dag van vandaag staat het album nog steeds in menige album-charts. Een uitzonderlijke prestatie voor een reggae-album.

In 2024 gaan Rootsriders, een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld, op pad om de 40e verjaardag van dit album uitgebreid te vieren.

Bekend van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’
Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd, zoals dat tegenwoordig gaat, via sociale media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome.